Pagina's

woensdag 21 juli 2010

Revolutionaire 3D TV Toepassing!

Televisiegigant Sony heeft diverse patentaanvragen ingediend waarmee meerdere mensen die in één kamer naar dezelfde 3D tv kunnen kijken. Terwijl een ieder gelijktijdig zijn eigen programma kan bekijken. Revelutionair en ook ideaal voor multiplayergames toepassing op dezelfde 3D tv.

Sony diende 2 patentaanvragen in: één dat gaat over stereoscopische schermdeling en de ander over 3D brillen met mode switching afhankelijk van je positie ten opzichte van het 3D tv-scherm.

"Traditionele" 3D TV maakt gebruik van het gegeven dat je met stereoscopie twee verschillende beelden kan uitsturen, waardoor ieder oog een ander beeldperspectief te zien krijgt. Sony’s idee gebruikt dit principe, maar stuurt twee compleet verschillende beelden uit naar de 3D brillen. Je offert hierbij 3D tv kijken op voor een revelutionaire nieuwe toepassing van 3D tv. De ene (groep) kijker(s) kan volledig meeleven met zijn favoriete programma, terwijl de ander (groep) op hetzelfde scherm een film of ander programma kijkt of bijvoorbeeld een game speelt.

Bij games kun je ook denken aan multiplayergames; elke speler kijkt naar dezelfde tv, maar ziet zijn eigen game-omgeving op het scherm vertoont. Ook is het mogelijk twee verschillende computerprogramma’s (of split screen) tegelijk te tonen op hetzelfde 3D tv scherm.

"Mijn 3D TV Info eBook vol Aankoop Tips GRATIS Downloaden?
Vul Rechts je naam en mailadres NU in en krijg Direct Toegang!"

Om in de persoonlijke geluidsinformatie te voorzien is gedacht aan een 3D bril met ingebouwde koptelefoons. Ideaal dus om onenigheid van te kijken programma's binnen een gezin (grotendeels?) op te lossen.

Kortom een revelutionaire aanvullende toepassing van 3D tv op de huidige toch al revelutionaire tv ontwikkeling. Ik voorspel dat dit wel eens grootste stimulans voor consumenten kan worden om over te gaan op 3D tv!

3D Landed, The Future Has Begun!,
Gerben Roberg
www.3dtvhomeexperience.com
"Dé 3D Site.nl van Nederland & België"

Bron: Sony

Geen opmerkingen:

Een reactie posten