Pagina's

woensdag 4 augustus 2010

3D TV Wereldprimeur Politie dankzij Bezuinigingen

Bewoners van de Taborstraat Rotterdam (Kralingen) en omgeving kunnen vanaf 1 augustus 2010 aangifte doen via een 3D tv scherm. In een onbemande kamer spreekt de aangever met een agent die kilometers verderop zit. Het scherm kost zo'n €50.000 en vervangt 3 arbeidsplaatsen. In december 2010 start politie Kralingen met een proef om aangifte ook via een eigen webcam thuis te kunnen laten doen.

Bas van der Tol (Districtschef) is zeer enthousiast wanneer hij het 3D tv scherm aan de Taborstraat voor het eerst toont aan buurtbewoners en de pers. "Dit is een wereldprimeur en jullie zijn er bij!" Het kamertje van ongeveer 2 bij 3 meter bevat een bureau waarachter de aangever plaatsneemt.

Op het 3D tv scherm lijkt een agente wel op je af te zweven. Via het aanwezige scan-apparaat vindt de paspoortcontrole plaats. "Net echt" aldus een bewoner. "Alleen mis ik wel het schouderklopje en een kopje koffie." Volgens de Districtschef kan aangifte nu binnen 15 minuten geregeld zijn. "De agent hoeft je gegevens niet meer over te tikken maar heeft alles via een paar drukken op de knop in het systeem staan."

"Mijn 3D TV Info eBook vol Aankoop Tips GRATIS Downloaden?
Vul Rechts je naam en mailadres NU in en krijg Direct Toegang!"

Een bewoner steltt de vraag; "Maar stel nu dat iemand binnenkomt die zijn emoties verliest en met een hamer het scherm aan gort slaat?". Het antwoord van de Districtschef hierop; "Dat is een risico dat wij nemen", om te vervolgen met; "Mocht er iets gebeuren dan sturen wij er gelijk een agent op af. Sabotage of vernieling kan ook gebeuren als er agenten aanwezig zijn. Nu kunnen we in ieder geval alles vastleggen op camera."

Politie Rotterdam-Rijnmond kreeg 2009 te horen fors te moeten bezuinigen. De nieuwe 3D tv schermen zijn uit noodzaak bedacht om personeelskosten te drukken. In 2013 moeten nog eens 17 locaties uitgerust worden met een 3D tv scherm voor aangiftes. "Dat is een besparing van 90 mensen. Die krijgen overigens een andere functie of eindigen hun baan via natuurlijk verloop."

De politie spreekt momenteel met een leverancier om ook mobiele 3D tv aangifteschermen te maken. Deze kunnen in de toekomst dan op (tijdelijke) locatie gebruikt worden. De deelgemeente heeft ook interesse in deze 3D tv machines getoond. In december 2010 start zoals genoemd de proef met webcams.

"Het is natuurlijk financieel veel interessanter om in plaats van mobiele aangifteschermen alles te laten regelen via internet. Maar er zijn genoeg mensen die geen computer hebben. Die mensen moeten wij ook tegemoet komen. We zijn nog steeds de politie en geen commercieel bedrijf."

De 3D revolutie komt zoals we op onze 3D tv website reeds tijdig voorspeld hebben steeds dichterbij, dit is hiervan een overtuigend voorbeeld!

3D Landed, The Future Has Begun!,
Gerben Roberg
www.3dtvhomeexperience.com
"Dé 3D Site.nl van Nederland & België"

Bron: Politie Rotterdam-Rijnmond

Geen opmerkingen:

Een reactie posten